Just nu finns inga kattungar/katter som söker hem, vi planerar 2 kullar till 2023 sommar/höst. Är du intresserad kan du kontakta oss i förväg så håller vi kontakt och du kan vara med från början. Vi kommer även ev söka fodervärd till hane i Sthlm från kommande kull.

Information till dig som är intresserad av katt

En kattunge från oss är alltid:

- Dolda fel försäkrad i 3 år hos Agria. Med egen försäkring hos Agria också!
- Minst 14 veckor gammal när den flyttar, enligt nya reglerna.
- ID-märkt med chip.
- Registrerad i Sverak.
- Vaccinerad mot kattpest och kattsnuva.
- Veterinärsbesiktad senast 7 dagar innan leverans!

Vid flytt medföljer:
- Stamtavla + veterinärintyg.
- Köpekontrakt.
- Kattungepaket.

Vi vänjer katterna tidigt med att klorna ska klippas, kattlådan ska användas mm. Alla våra katter är vana med hund också.

Vi är väldigt måna om att alla katter vi säljer hamnar i bra hem, där köparen förstår att det kostar att ha katt med försäkringar och dylikt, samt att en katt lever många år. Katterna skall förbli innekatter och tas om hand på bästa sätt. Vi har gärna kontakt med köparna även efteråt. Vi finns tillgängliga för hjälp råd och frågor under katternas uppväxt och framtida liv.
Vi är mycket noga med var våra kattungar hamnar och säljer inte efter "först till kvarn". Jag förbehåller mig rätten att neka köpare utan någon närmare förklaring. Det går bra att tinga kattunge från 5-6veckors ålder. Vi ser då gärna att man kommer och besöker oss på plats hemma också.

Sphynxar är inte helt allergivänliga, som många tror, eftersom de har olika grader av hårighet på delar av kroppen, samt att alla allergier inte endast beror på kattens päls utan kan orsakas av allergener i bland annat kattens saliv. För att veta om just DU klarar av att ta emot en sphynx i ditt hem så rekommenderar jag ett besök hos en sphynxuppfödare eller sphynxägare. Det visar sig ganska snabbt ifall en sphynx passar just dig och din allergi. Vi tar tyvärr inte emot besök för att se hur du reagerar som är allergisk, då vi även har hund & häst (päls), och det då kan bli missvisande om du skulle visa sympton för allergi.

Du är alltid välkommen att höra av dig vid intresse, eller frågor även när vi inte har en kull pågång, vi sparar alla seriösa intresserade köpare till framtida försäljning av katter!

Avelsdjur säljes av oss endast till registrerade andra uppfödare! Ibland söker vi även hel/halv fodervärdar, till både honor/hanar men då skall du bo i Stockholm, ha kattvana sedan innan och vara medveten om att det innebär lite mer arbete som fodervärd också, då katten bl.a behöver HCM scannas hos vet varje år. Vi annonserar ut om vi söker fodervärd. Uppfödaren äger då avelsrätten och står för en del kostnader, avelsplanering, val av avelsdjur. Ibland har ni även hane som lånas ut för parning, till andra regitrerade uppfödare. Är det av intresse skicka mejl.